TOP trapt af met zwarte hamburgers en gemorst bier

Is er veel nodig om de opening van de TOP tot een geslaagd feestje te maken? Natuurlijk niet. Een barbecue, 2500 studenten en wat drank. Dat bleek maandag wel tijdens het openingsfeest in de Spoorzone. “De TOP-week is een mooi excuus om bier te gaan drinken.”

Welkom op maandagavond in de Koepelhal, waar 2500 verse studenten zich prima vermaken aan lange picknicktafels. De ‘mama’s’ en ‘papa’s’ (de begeleiders van de nieuwe studenten) lopen regelmatig naar buiten om wat aangebrande hamburgers, worsten en stokbrood te halen voor de groep.

Heel studerend Tilburg is vertegenwoordigd: Fontys, De UvT en Avans. Sommige groepen kregen maandagoverdag een informatief programma over de studie. Maar andere studenten doken al meteen de kroeg in, zoals Paul Pijnenburg (23): “We zijn maar meteen begonnen met zuipen.” Waarom hij mee doet aan de TOP-week? “Ik woon al vier jaar in Tilburg. Dit leek me een leuke manier om de stad van een andere kant te zien.” Hij gaat beginnen aan een pre-master Organisation Studies. “Dat sluit goed aan op mijn studie MER.”

Een paar tafels verderop zit Lyndon Brandts (21). “Ik hoop eigenlijk nog op een tweede ronde eten, maar die komt helaas niet”, verzucht hij. Desalniettemin vermaakt hij zich best. De Maastrichtenaar begint vanaf september aan de studie IEMES. Hij heeft onlangs een kamer gevonden in Tilburg. “Maar de stad ken ik nog niet zo goed.” Ook hij doet mee aan de TOP-week om nieuwe mensen te leren kennen. “De TOP-week is ook een mooi excuus om bier te gaan drinken”, vult een groepsgenoot aan.

Waar sommige studenten bij binnenkomst nog onwennig rondkijken, is die verlegenheid binnen een paar uur weggeëbd. Diepgaande interviews? Daar moet je nu niet te lang mee wachten. Want tijdens de barbecue tovert een student een paar dobbelstenen tevoorschijn. En dat betekent een drankspelletje. De eerste bekers bier vallen al om. De studenten beginnen te joelen. s’ Avonds bij het openingsfeest worden de eerste tongende stelletjes gesignaleerd. Het maakt allemaal niets uit. Maar we moeten nog tot en met vrijdag.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.