Graduate School gaat door na haalbaarheidsstudie

De Graduate School die Tilburg University en TU Eindhoven samen willen opzetten in ‘s-Hertogenbosch heeft veel kans van slagen. Dit blijkt uit een haalbaarheidsstudie. De instellingen zetten hun plannen nu voort.

Het is het tweede goede nieuws deze week voor de pleitbezorgers van de nieuwe opleiding. Een voorbereidingskrediet van 250.000 euro werd maandag beschikbaar gesteld door de Commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken van de gemeente Den Bosch. De universiteiten willen nog voor de zomer antwoord geven op alle vragen die er vanuit de betrokkenen nog zijn, bijvoorbeeld over huisvesting, onderwijsaccreditatie en financiering van het project. Collegevoorzitter Koen Becking is enthousiast over het plan: “Zo’n kans als deze komt niet vaak voor.”

Het doel is dat de Graduate School in het Klooster Mariënburg in Den Bosch wordt gevestigd. De nonnen die plaats moeten maken voor de dependance hadden er vorige week nog weinig vertrouwen in. De gesprekken lopen al anderhalf jaar en de uitvoering werd keer op keer uitgesteld.

De Graduate School is onderdeel van een plan om meer opleidingen aan te bieden op het gebied van Data Science. Er komt ook een nieuwe bacheloropleiding en een aantal masteropleidingen aan beide universiteiten. Vanochtend bleek in de vergadering van het Dagelijks Bestuur dat het College van Bestuur zo snel mogelijk wil starten met een ‘data science centre’ aan Tilburg University. De faculteiten zijn bereid om ieder 150.000 euro beschikbaar te stellen uit de lopende begroting. Alleen Theologie kan dit bedrag waarschijnlijk niet ophoesten. Het CvB legt de rest bij om tot een investering van 1,2 miljoen te komen voor dit project.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.