Wat de boer niet kent

“Lust je iets te drinken?”

“Doe maar een koffie. Heb je een biologische-decafé-sugarfree-soya-latte met een extra shot espresso?”

“Ehm…”

“Ik ben lactose-intolerant dus ik drink nooit koemelk. En zijn je bonen duurzaam?”

“Duurzaam?”

“Ja, heb je Arabica of Robusta?”

Vanachter haar brillenglazen kijkt ze me vragend aan.

“En ik drink alleen maar honderd procent duurzame koffie. Ik wil graag dat de boeren in arme landen het ook goed hebben. O, en doe maar een beetje slagroom erbij. Lactosevrij en zero fat.”

“Watte? Ik…”

“Heb je trouwens ook iets lekkers bij koffie?”

“We hebben peperkoek en speculaas.”

“Niets anders? Iets met goji-bessen toevallig?”

“Hoe zeg je?”

“Goji-bessen. Verhoogt de weerstand, bevat krachtige antioxidanten en heeft een positieve werking op hart en geheugen.”

“Nee, lieverd.”

“Ook geen chiazaad? Stabiliseert de bloedsuikerspiegel.”

“Ook niet.”

“Of misschien iets van een havermoutmuffin, met vijgen of zo. Die vind ik altijd zo lekker. Maak ik thuis ook altijd. Receptje van Rens Kroes.”

“Nee, schat. Dat hebben we allemaal niet.”

“Oké, dan doe maar gewoon een zwarte koffie.”

“Speculaasje erbij, lieverd?”

“Lekker, oma.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.