Eigen tegel voor Roy Donders

Huispakken-couturier Roy Donders heeft sinds vrijdag zijn eigen tegel op de Tilburgse Walk of Fame in de Alexanderstraat. Onder andere Kluun, Guus Meeuwis en Pater Poels kregen in het verleden ook al een tegel.

Maar waarom nu Roy Donders? Is er ergens onder die ruim tweehonderdduizend Tilburgers niet iemand aan te wijzen die écht iets kan? Nee dus.

Een speciale commissie onder leiding van burgemeester Noordanus selecteerde ‘Ons Royke’ voor de tegel, want: ‘Multitalent Roy Donders is onderdeel van het DNA van Tilburg. En met zijn reality-televisieprogramma draagt Donders trots op Tilburg uit.’

Echt waar? Draagt ‘Ons Royke’ (trots op) Tilburg uit?

Zo werd hij laatst nog genomineerd voor de meest irritante BN’er in een reclamespotje. Ook merkte Roy dat buiten Tilburg de mensen hem liever ziet gaan dan komen.

Best wel logisch, want Roy verziekt graag feestjes, heeft slaande ruzie met zijn zus Rian én ligt in de clinch met de broer van Gordon. Deze Martin Heuckeroth is namelijk de echte bedenker van het huispak.

En verder? Verder vindt zelfs de gemeente Tilburg dat Roy Donders  overlast bezorgt. En Roy op zijn beurt vindt datzelfde van Tilburg. Daarom wil hij niets liever dan weg uit Broekhoven.

Maar ja, Roy zit in ons DNA. Wat dat inhoudt, konden we vorige week zien in een aflevering van het programma Superfans op RTL5. Kijk en je ogen beginnen te bloeden.
https://youtu.be/6xbso4GSlf4
Maar goed, het is waar: slechte publiciteit is ook publiciteit, zal Noordanus hebben gedacht. En hij kan het weten.

Benieuwd wanneer Tilburg University ‘Ons Royke’ een ere-doctoraat geeft.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.