Tilburg University helpt K3 met doorstart

Producent Gert Verhulst (Studio 100) is de afgelopen weken meerdere keren gespot op de campus. Volgens anonieme bronnen op Tilburg School of Social and Behavioral Sciences gaan vijf Tilburgse sociologen de Vlaamse duizendpoot assisteren bij de doorstart van K3.Een woordvoerder van Tilburg University wil dit nieuws bevestigen noch ontkennen. Ook CvB-voorzitter Koen Becking wil niets kwijt, maar na een telefoontje met Studio 100 blijkt dat de gesprekken al in een ver gevorderd stadium zijn: “De plannen beginnen steeds meer vorm te krijgen”, aldus Gert Verhulst.

De groep moet een goede dwarsdoorsnede van de maatschappij worden. Tilburgse sociologen raadden Verhulst aan om verder te kijken dan een blanke meidengroep. “We willen met de nieuwe K3 het juiste voorbeeld geven. We zijn aan het zoeken naar mogelijkheden om de groep te versterken met een man of bijvoorbeeld iemand met een andere afkomst. ‘Diversiteit’ is het sleutelwoord.”

Wanneer de nieuwe groep wordt gevormd, wil de Belgische producent nog niet zeggen. “We willen met de nieuwe K3 niet overhaasten. We houden alle opties open.”

gert verhulst becking

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.