7 toffe plekken om te ‘chillen’

De weersvoorspellingen liegen er niet om: het gaat warmer worden! De korte broeken en rokjes kunnen uit te kast gehaald worden en de terrasjes stromen vol. Maar wat als je stufi al – bijna – op is? Univers zet de zeven leukste plekken om gratis te ‘chillen’ in Tilburg voor je op een rijtje.

1. Leijpark
In het grootste park van Tilburg is er genoeg plek om je picknick dekentje uit te leggen. Je kunt er een balletje trappen of een frisbee gooien. Daarnaast zijn er ook veel muzikanten die hun gitaar even uittesten. Een ideale plek om je biertje op te drinken in de zon. Het Leijpark ligt aan de rand van de stad in het zuidoosten.

2. Muzentuin
Achter de Hogeschool voor de Kunsten schuilt zich een heuvelachtige tuin. Deze plek die midden in het centrum te vinden is, is omringt door muren van het opleidingsgebouw waardoor het verkeersgeruis nauwelijks hoorbaar is. Met een beetje geluk krijg je zelfs een live optreden van studenten die hun danspasjes moeten oefenen of een operazangeres die probeert om de juiste toon te vinden.

3. Dakterras van je buurvrouw
Wanneer je niet zo’n natuurliefhebber bent en bij alles dat groeit, moet niezen is een dakterras ook altijd nog een oplossing. Je vriend kent vast wel iemand, die weer iemand kent, en daar de buurvrouw van die een enorm dakterras heeft. Bak bier erbij, tuinkussens in de stoelen, en chillen maar met je nieuwe zonnebril op.

4. Stadspark
Dit is het rustigste, maar ook populairste park van Tilburg. In het park bevinden zich onder meer wandelpaden, een vijver en kunstwerken.  Prima om een wandeling te maken, maar ook om even uit te rusten naar een lange dag op de UvT. Het park ligt midden in het centrum achter Theaters Tilburg.

5. Tivolipark
Aan de rand van het winkel- en uitgaansgebied ligt dit kleine park, ook wel de Interpolistuin genoemd. Deze naam is niet merkwaardig, het park is namelijk gelegen achter verzekeraar Interpolis. Het park is een gezellige plek om even te relaxen na het winkelen. Het park is een groene oase met onder andere verschillende vijvers.

6. Wilhelminapark
Het oudste park van Tilburg heeft een romantische uitstraling. De perfecte plek om met je geliefde heen te gaan en van de zon te genieten. Het park ligt niet in het centrum maar niet getreurd: er stopt een bus voor de deur. En, vergeet niet om een muntje in de fontein te gooien!

7. Grasveld voor gebouw C
Natuurlijk mogen we onze eigen plekjes op de UvT niet vergeten. Zo is er een enorm grasveld voor het Cobbenhagen gebouw waar je prima kunt ‘chillen’ in de zon. Ook daar is een vijver mét fontein.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.