Bebaarde singer-songwriter Guy Fox gaat lekker

Sjoerd van Hulst (23) alias Guy Fox studeerde Liberal Arts & Sciences aan Tilburg University. Tijd om werk te maken van mijn muzikale carrière, dacht hij tijdens zijn studieverblijf in Noorwegen. Daarom startte de singer-songwriter met volle baard een crowdfundactie om zijn eerste echte EP te bekostigen.

De crowdfundactie is een week geleden opgestart en de teller staat al op 30 procent. Dat doe je best netjes.
“Een aangename verrassing, hè? Dat had ik niet verwacht. Nu hebben voornamelijk familie en vrienden gedoneerd. De echte uitrol moet nog komen. Ik ben nu bezig om mijn doelgroep op de juiste manier te benaderen en dan ga ik volle bak overtuigen.”

Eind vorig jaar rondde je je bachelor Liberal Arts & Sciences af, met als richting Business and Management. Hoe handig is die studie voor je muziekcarrière?
“In de eerste jaren van mijn studie kreeg ik vakken als filosofie, antropologie en kunstgeschiedenis. Die lessen hebben mijn visie op het leven verbreed. Maar muziek maken kent ook een zakelijke kant. Als artiest is het handig om wat te weten over accounting en marketing. Die vakken heb ik ook op de universiteit gevolgd. Het komt van pas als je een jaarplan schrijft of een crowdfundactie opzet. Dat doe ik allemaal zelf. Daardoor kom ik soms weinig toe aan muziek maken en dat is jammer. Ik heb al twee maanden geen nummer geschreven.”

“Muziek maken kent ook een zakelijke kant. Als artiest is het handig om wat te weten over accounting en marketing. Die vakken heb ik ook op de universiteit gevolgd.”

Vanwaar jouw naam?
“Guy Fox stamt af van een historisch figuur genaamd Guy Fawkes. Als kind las ik een boekje over hem. Hij wilde in 1605 het parlementsgebouw opblazen. Sommigen noemen hem een terrorist, anderen een held.”

Waarom heb je niet gekozen voor de Rockacademie?
“De Rockacademie lijkt me leuk, maar daar wordt verteld hoe je alles moet aanpakken in de muziekwereld. Dat wil ik juist zelf ontdekken.”Hoe lijkt het je om met een producer samen te werken?
“Nummers schrijf ik op mijn eigen manier. Ik heb wel oor naar wat een producer te zeggen heeft, maar ik heb wel het laatste woord. In de omgang ben ik makkelijk, maar ik ben heel eigenwijs als het om mijn muziek gaat.”

Wat is in Tilburg de leukste kroeg om te spelen?
“Ik treed vaak op in café Joris. Dat is een fijne plek met een mooi podium. In de Cul de Sac kun je ook leuk spelen. Daar komt het publiek echt voor de muziek. De Studio is ook een leuke setting, net als de Spoorzone.”

Je bent uitgenodigd om te komen spelen op festival Mundial. Wat verwacht je daar van?
“Dat lijkt me een mooie ervaring. Ik ben er als bezoeker drie keer geweest. ik had niet verwacht dat mijn muzikale carrière zo snel zou gaan. Het is de eerste keer dat ik op een groot evenement sta. Maar ik wil ook op andere grote podia spelen.”

Naast je studie trad je al regelmatig op – onder andere als poging om indruk te maken op studentenmeisjes, schrijf je. Lukt dat vaak?
“Die tekst heb ik geschreven op de site van het crowdfundplatform. Het is een stereotype: muzikanten krijgen alle meisjes. Bij mij valt het reuze mee, haha.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.