Selfie-arm

Eigenlijk had ik een briljante blog over de studentenverkiezingen van vorige week op papier staan, maar collegablogger Strikkers was me voor. En eerlijk is eerlijk, zijn stuk verwoordt het hele gebeuren gewoon nog net even een stukje beter. Iets anders verzinnen dus.

Sowieso sta ik op de redactie bekend om mijn ‘girly-girly’-blogonderwerpen en die status moet ik dus eigenlijk wel in ere houden, alleen al omdat ik de enige vrouw in het Universonline-bloggezelschap van wilde mannen ben. Daarom ditmaal: de selfie-arm!Met deze selfie stick 2.0 sta je niet alleen in je uppie leuk op de gevoelige plaat, maar lijkt het ook alsof je samen met een leuke kerel op pad bent. Het is toch wat. Stel je tenslotte voor dat het lijkt alsof je helemaal alleen je weg moet zien te vinden in deze grote boze wereld.

Waar de selfie stick nog gewoon een handig hulpmiddel was voor als je toevallig alleen op avontuur ging, maakt de selfie-arm er gelijk een soort technisch snufje voor de alleenstaande medemens van. Handig, right? Hoewel de arm wordt gepresenteerd als een ‘sarcastische oplossing voor het probleem van het alleen-zijn’, durf ik er mijn eigen arm om te verwedden dat er stiekem handenvol mensen geïnteresseerd zouden zijn in zo’n ding.Nog steeds lijkt het immers niet volledig te worden geaccepteerd om in je uppie de bios te bezoeken of een hapje te eten, laat staan om alleen op reis te gaan. Ik kreeg veel verbaasde reacties toen ik vorig jaar een minivakantie met me, myself and I plande. Uiteindelijk waren het heel fijne dagen waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk en waarbij ik bovendien veel te druk was met alles om me heen om überhaupt foto’s te maken.

De selfie stick is inmiddels op een aantal plaatsen al verboden, dus ik verwacht dat de selfie-arm-trend snel een stille dood sterft. Sowieso ziet de ‘arm’ eruit alsof hij van een lijk is gevallen. Gelijk een mooi excuus om gewoon ouderwets die leuke voorbijganger te vragen om een foto te maken.

Meer over de selfie-arm vind je hier, foto’s door Aric Snee.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.