Knuffelen met Koelman

Last van stress? Dan als de wiedeweerga naar de Britse University of Central Lancashire. Als onderdeel van een anti-stresscampagne mogen studenten daar morgen (7 mei) tijdens de pauze van hun tentamen knuffelen met puppy’s.

De universiteit heeft hiervoor een speciale puppy room ingericht. Een kwartier aaien kost twee euro. Klein nadeel van de actie: voor de hondjes zelf is ook een relaxkamer ingericht, want zij raken op hun beurt weer gestrest van al dat geaai en gefriemel door vreemde handen.

Maar ja, de hond staat nu eenmaal ten dienste van de mens. Zo ook op de universiteit van Saskatchewan (Canada). Daar wippen studenten als studie-break even langs in de ‘stressvrije zone’ van de universiteit, om te knuffelen met één van de drie aanwezige therapiehonden. Of voor deze golden retrievers ook een speciale stress room is ingericht, is niet bekend.

Kan Tilburg University nu nog achterblijven? Ik vind van niet. Maar dan niet met honden, dat is zielig. Daarom heb ik besloten mijzelf ter beschikking te stellen. Vrouwelijke studenten (sorry, heren) die kampen met stress, zijn vanaf komende maandag welkom op de chaise longue in kamer C182 (achter het hoekgordijntje). Ik zal daar, enkel gekleed in een satijnen ochtendjas, op hen wachten.

Niet voor mijn eigen gerief, neen, enkel vanwege het simpele feit dat honden ook geen kleding dragen. Mijn meer dan overvloedige lichaamsbeharing doet de rest. Gestreste studentes mogen mij in ruil voor twee euro een kwartier lang naar hartelust aaien en strelen. Of alleen maar het moede hoofd op mijn borst leggen, dat kan natuurlijk ook. Ik op mijn beurt zal mijn best doen fier te kwispelen met die vermaledijde staart tussen mijn benen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.