Ranglijstjes (aflevering 834)

Universiteiten zijn gek op ranglijstjes. Zo heb je de Times Higher Education World University Ranking. En de Academic Ranking of World Universities (ook wel Shanghai Ranking genoemd). En de CWTS / Leiden Ranking. En de QS Top Universities World Ranking. En de Highly Cited Researchers Ranking. En nog een slordige 828 andere.

Maar waarom eigenlijk? Welnu, rankings geven aan hoe een universiteit presteert ten opzichte van andere universiteiten. Opdat eenieder zijn plek weet op de internationale apenrots die het wetenschappelijk onderwijs blijkbaar is. Zo staat Tilburg University momenteel op de 367e plek van de QS Top Universities World Ranking, als dertiende en laatste Nederlandse universiteit.

Potdorie nog aan toe.

Nee, zo bij elkaar genomen gaat het niet al te best qua pikorde. Maar dan nu het goede nieuws. Eindelijk, eindelijk is het zover. Een universitair lijstje waarin Tilburg University nummer één staat. Misschien wil je even gaan liggen voordat je verder leest, want het is gróót nieuws.

We zijn (ja, ik zeg ‘we’, want als je wint, heb je vrienden)…  DE GROOTSTE STIJGER VAN DE NEDERLANDSE UNIVERSITEITEN ALS HET GAAT OM VOORAANMELDINGEN VAN BACHELOROPLEIDINGEN.

En dan is nog maar het begin. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de persvoorlichter van Tilburg University die dit bericht het Brabants Dagblad in heeft weten te lullen, met stip op 1 staat op de binnenkort te publiceren internationale lijst van woordvoerders-van-universiteiten-die-als-geen-ander-de-kunst-verstaan-water-uit-een-steen-te-persen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.