Nederland houdt van hartjes

Tijdens het appen verstuur je al snel een heleboel emoticons. Welke zijn nou het populairst en welke zijn een don’t? Swiftkey, een maker van digitale keyboards, onderzocht het wereldwijde gebruik van emoticons.

In ons emoticon-gebruik lijken wij als Nederlanders verrassend veel op de Fransen. We gebruiken tijdens het appen heel veel hartjes, zoenende lippen en hartjes met een pijl er doorheen. De hartjes-emoticon wordt dan ook het meest gebruikt in ons land. Als we op de duizenden emoticons per dag mogen afgaan, zijn wij Nederlanders best een vrolijk en verliefd volk, zo schrijft NOS op 3.

Nederland emoticons
Bron: Swiftkey

Wereldleider
Naast de liefdes-icoontjes zijn we ook wild van alcohol en feestjes. We zijn wereldleider in het gebruik van het glas wijn, terwijl Nederland toch eigenlijk meer een bierland is. Ook het confettikanon wordt vaak gebruikt. Het gebroken hartje wordt heel weinig verstuurd, net als de lachende kat.

Kerstmannen en pilletjes
De Scandinavische landen Noorwegen en Finland houden van de feestdagen-emoticons. Zo gebruiken ze veel de kerstboom en -man. Finnen sturen daarnaast de sneeuwpop een stuk vaker dan andere landen, wat ook best logisch verklaard kan worden.

De Portugezen komen niet heel goed uit de test. Ze gebruiken veel emoticons om drugsgebruik uit te beelden. Champignons, pilletjes, sigaretten, spuiten en de wapen-emoticon zijn populair.

Bekijk hier het volledige onderzoek.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.