Bundelpresentatie Andrew Cartwright

Andrew Cartwright presenteert op zaterdag 13 juni zijn tweede dichtbundel. The Trent Dutchie Translations wordt vanaf 20.00 uur ten doop gehouden bij Kunstmaan, Stedekestraat 72 in Tilburg.Andrew Cartwright (*Nottingham, 1966) is docent en lecturer Engels aan Tilburg University. In 2009-2010 was hij de derde campusdichter op onze universiteit. Ook verscheen toen zijn eerste bundel, Een half-pipe voor een mier, een uitgave van Univers. Zijn handelsmerk wordt gelijk duidelijk: poëzie mét overweldigende (droom)beelden en zonder taalgrenzen. Het zorgt voor een even spannend als speels geheel, dat nergens verveelt.

Nu is er (eindelijk) een opvolger. Ook in The Trent Dutchie Translations is er sprake van een innovatief en bij wijle spectaculair taalgebruik: ‘Dichter Cartwright treedt op als regisseur van een intrigerend spel tussen verschillende gedichten in het gebruik van metaforen, symboliek en structuur’, zo meldt een persrecensie. En opnieuw raast Cartwright door een lawine van onderwerpen: van jeugvoetbal bij Were Di, naar jazzpodium Paradox, naar een van de laatste concerten van Amy Winehouse, die dronken en stoned door de mand valt.

Tijdens de presentatie zijn er – naast Cartwright – optredens van Lucas Schlicher, Gijs van Schijndel, Marc van den Berg en Arthur Kok. Performance-kunstenaar Levi van Huygevoort fungeert als DJ. The Trent Dutchie Translations wordt uitgegeven door de Tilburgse uitgeverij Geroosterde Hond.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.