O&O: Scriptorium gaat nog drie jaar door

Het Scriptorium blijft de komende drie jaar nog bestaan. Het College van Bestuur kan goed leven met het initiatiefvoorstel dat de studentenfracties Front en SAM hiertoe hebben ingediend. Dat bleek uit de Commissievergadering Onderwijs & Onderzoek van gisteren.Een van de gesignaleerde problemen rond het ‘academisch schrijfcentrum’: de schools hanteren onderling verschillende vormen van verwijzing. Bij de een mogen studenten zelf een afspraak maken; bij de ander is er een intake nodig via de studieadviseur. Via de faculteiten die het laatstgenoemde systeem gebruiken (TLS en TSB) kwamen er steeds minder studenten binnen. Dat is onwenselijk, omdat het Scriptorium een universiteitsbrede dienst is. Een ander punt van zorg is dat studenten veelvuldig gebruikmaken van commerciële partijen als SCRIBBR. Het oorspronkelijke doel van het Scriptorium, betere schrijvers creëren in plaats van betere schrijfproducten, wordt hierdoor niet bereikt.

Voor noodgevallen
De fracties zijn blij dat het Scriptorium voorlopig wordt doorgezet, maar dringen aan op eenduidige regels rond toewijzing. Ook kan men zich vinden in de evaluatie van de dienst na twee jaar. Rector Emile Aarts geeft namens het college aan: “Het streven is dat de dienstverlening van het Scriptorium op termijn volledig wordt geïntegreerd in het kwaliteitssysteem van de schools. Tot die tijd kunnen studenten gebruikmaken van het Scriptorium, maar de toestroom moet niet te groot worden. De ondersteuning is bedoeld voor noodgevallen.”

Liesbeth Leijssen (directeur Student Services) vult aan: “De 50.000 euro budget die we beschikbaar stellen, is realistisch. In de praktijk gaat het om zo’n 500 studenten die echt vastlopen.”

Op 3 juli wordt dit onderwerp besproken in de universiteitsraad.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.