PALM BITCH *****

Ik schrijf dit verhaaltje aan de rand van het zwembad van ons vijf sterren-all inclusive ressort Palm Bitch in Turkije. Of in Griekenland, dat weet ik niet meer, maar erg veel doet dat er niet toe want we komen het ressort toch niet af. Waarom ik nu op mijn laptop dit verhaaltje zit te schrijven? Omdat de meeste mensen hier met een laptop zitten, of met een tablet, of toch minimaal met een smartphone. Waarom? Omdat ze zich te pletter vervelen. Vervellen en vervelen is hier het motto. Men surft wat rond op het internet, kijkt op Facebook of iemand al een leuke vakantiefoto heeft gepost, of stuurt een berichtje naar een virtuele vriend om te vragen wat die aan het doen is. Die vriend is meestal niets aan het doen.De enige hotelgasten die zulke elektronische hulpmiddelen niet nodig hebben, zijn de Engelsen. Die zitten al om tien uur ’s morgens aan het bier en drinken zich door de dag heen. Dat houden ze vol tot ver in de avond, wanneer een animatieteam voor amusement zorgt zodat de gasten zich niet zelf hoeven te amuseren. Het is tenslotte vakantie nietwaar? Het amusement bestaat uit zang en dans, karaoke, polonaise, nog meer zang en dans, en bingo. Wij hebben al diverse mooie prijzen gewonnen, waaronder een badhanddoek met het logo van het hotel, een paar slippers met het logo van het hotel, een strandbal met het logo van de plaatselijke verhuurder van waterfietsen, en een fles wijn Grand Reserve 2016.

Geen studenten, geen tentamens, geen werkstukken. Heerlijk

Na afloop van het amusementsprogramma wordt er door de leden van het animatieteam een speurtocht georganiseerd. Wie van de sterk benevelde gasten als eerste zijn eigen cabine weet te bereiken en in staat is zelf de deur te ontgrendelen, heeft gewonnen. De Engelse gasten doen hier merendeels niet aan mee, omdat zij grote moeite hebben om op eigen kracht uit hun stoel op te staan. Gelukkig is er een reanimatieteam aanwezig om hen weer op de been te helpen en hen te herenigen met de leden van hun gezin, die her en der verspreid op het terrein worden aangetroffen. Omdat de Britten de namen van hun partners en kinderen op hun lijf hebben laten tatoeëren, kan men zien wie bij wie hoort en kan men hen in gezinsverband naar hun nachtverblijven transporteren.

Ik zit aan het zwembad in de zon en ik kijk om me heen. Al die zwijgende mensen, die ingevette lijven, die vijftig tinten rood. Die gelooide koppen, die stugge monden, die dode ogen. Al die mensen die toch ooit van elkaar gehouden zullen hebben. Waar zouden ze aan denken? Dat ze straks weer naar huis mogen? Wanneer het buffet opengaat? Wat de zin is van het leven? Ik zie al die mensen en ik neem een slokje van mijn cocktail. De cocktail heeft een vrolijk parasolletje. Vakantie. Ik geniet met volle teugen. Geen studenten, geen tentamens, geen werkstukken. Heerlijk.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.