Op de banken en zingen maar

Het eerste liedje braaf, het tweede uit volle borst, het derde op de banken. Dat is hoe het eraan toegaat bij de TUC, de Tilburg University Cantus. Een mensenmassa van zingende, springende en bier drinkende studenten.Noodweer
Gevreesd wordt er voor noodweer. Er zijn zelfs roddels dat de TUC in zijn geheel geannuleerd gaat worden. Dat gebeurt niet. Wel worden er poncho’s uitgedeeld en het publiek wordt voor de cantus nogmaals gewezen op de nooduitgangen. Dit wordt met gelach ontvangen. “Al hoop ik wel echt dat het niet gaat onweren”, zegt Yvonne van Hooren (23). “Een beetje regen, daar kunnen we wel tegen. Zeker als iedereen genoeg bier op heeft.”

Regels? Die zijn er, in tegenstelling tot andere cantussen, bijna niet. De wc is open, er wordt gepraat terwijl ook de cantusband dat doet en tijdens het zingen wordt er soms een slokje gedronken. Mede daardoor gaat bij lied nummer 3 iedereen al de banken op. Gevolg is veel gezelligheid, maar ook enkele ingeklapte banken. Geen gebroken benen, wel veel gejoel. “De EHBO had een rustige avond. Hier en daar een pleister, maar dat was het ook wel”, zegt Anton van Nieuwland, Commissaris Extern binnen het bestuur van de TUC.

“Er zijn weinig events waar iedereen zo enthousiast voor te krijgen is.”
– Vera Frusch, 22

Maatschappelijke betrokkenheid
Bij de TUC kom je alleen binnen via een studenten-, studie- of studentensportvereniging. “Geen losse flodders dus”, zegt Van Nieuwland. “Van die verenigingen verwachten we steeds meer. In combinatie met Serve the City willen we alle verengingen zich laten inzetten voor maatschappelijke betrokkenheid. Doen ze dat niet, dan komen ze volgend jaar niet meer binnen.”

Zo verliep de zevende editie van de TUC wederom goed. En voor de mensen die nog twijfelden, er is geen ontkennen meer aan: het collegejaar is nu echt begonnen!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.