Voor iedereen een universiteit

In onderstaand essay laten Patricia Faasse en Barend van der Meulen – beiden medewerker van het Rathenau-instituut – hun licht schijnen op de ‘toekomstbestendige universiteit’.’We denken dat één universiteit voor iedereen niet langer mogelijk is. De Universiteit, die alle studenten bedient, in alle disciplines, in alle onderwijsvormen, in deel- en voltijd – de universiteit die fundamenteel onderzoek de ruimte geeft, én excellentie ambieert, én maatschappelijke vragen agendeert, én innovatie bevordert, én lokale economieën stimuleert, én internationaal aantrekkelijk is voor toptalent, én in Europa meedraait, én grensverleggend is, én ook nog financieel rendeert – die bestaat niet. En zij komt er ook niet.’

Klik voor de long read.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.