PVV Noord-Brabant kritisch tegenover Graduate School

Volgens PVV Noord-Brabant zijn er nog te veel onduidelijkheden over de financiering van de Data Science Graduate School door de provincie. De partij stelde daarom zondag schriftelijk vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

Eerder werd bekend dat er een samenwerkingsverband tussen de provincie, de gemeente Den Bosch, Tilburg University en TU Eindhoven was ondertekend. Volgens de PVV gaat dit echter veel te snel: ”Er wordt een overeenkomst tot samenwerking beklonken zonder dat er een financieel kader is. Met belastinggeld moet je niet gokken”, aldus Joyce Kardol, statenlid van PVV Noord-Brabant. Hiermee doelt ze op de 10 miljoen euro die de provincie gaat bijdragen aan de Graduate School. Onduidelijk is nog uit welk potje dit geld komt en of de totaal toegezegde 40 miljoen euro genoeg zal zijn om de hele universiteit draaiende te houden. Bovendien vindt de PVV-fractie dat onderwijs geen kerntaak van de provincie is.

Huur klooster
Ook vraagt de PVV om opheldering n.a.v. berichtgeving van het Brabants Dagblad over de huur van het voormalige klooster Mariënburg in Den Bosch. De nieuwssite meldt dat de Graduate School de komende tien jaar 10,2 miljoen euro aan huur gaat betalen voor huisvesting in het gebouw. De PVV vraagt zich af of dit bericht klopt, en hoe dit besluit heeft kunnen vallen voordat Provinciale Staten inspraak heeft gehad.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.