Help, een Syriër!

Dolle paniek. In de Tilburgse binnenstad zouden Syrische asielzoekers rondzwerven. Jongemannen die op dwingende wijze geld vragen aan passanten. Burgemeester Noordanus is op de hoogte gebracht. Stadswachten verkeren in de hoogste staat van paraatheid. De Syriërs zouden zich vooral ophouden rondom het Stadhuisplein. Een ooggetuige: “Ze eisen geld. Ze gingen zelfs de bussen in om daar te bedelen.”

De lezersreacties onder het artikel zijn het fijnst om te lezen. Een kleine, samengestelde bloemlezing: “Oppakken en meteen de grens over gooien”, want “hoezo bedelen, ze krijgen gvd alles gratis,” dus “opsluiten zodat ze deze maatschappij niet in kunnen.” Bovendien: “IK VOEL ME NIET MEER VEILIG NEDERLAND! EN HET ERGSTE IS DAT MIJN KINDEREN ZICH OOK NIET MEER VEILIG VOELEN” door zo’n “vluchteling die daar met zijn iPhone staat en meer geld in zijn portemonnee heeft dan dat ik de hele maand heb.” Trouwens: “ons noemen ze daar ongelovige honden, ik heb voor hun ook een naam ondankbare honden.”

Het is gewoon een Roemeen

Geen idee waar dit over gaat of waar Omroep Brabant, dat dit bericht groot op haar website plaatste, mee bezig is. Ik heb gedaan wat de journalist in kwestie had moeten doen: één van die bedelaars aanspreken. Het is gewoon een Roemeen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.