TiU-team valt in de prijzen bij Innovation Challenge 2015

TiU-team valt in de prijzen bij Innovation Challenge 2015

Een betaalbare en mobiele versie van een moderne conference-room. Met dat idee trokken een Tilburgse student en docent vandaag naar Rotterdam om een presentatie te geven op de Onderwijsdagen. Met succes: het tweetal was één van de tien winnaars en neemt daarom € 10.000 mee terug naar Tilburg.

De Onderwijsdagen zijn een jaarlijks congres over ontwikkelingen en ICT-trends in het onderwijs, georganiseerd door SURF en Kennisnet. Onderdeel van het congres is de Innovation Challenge. In deze challenge werken gecombineerde teams van docenten en studenten in het hoger onderwijs samen om een innovatief ICT-experiment te realiseren. Het Tilburgse team is één van de 10 winnaars en ontvangt daarom € 10.000 om het project te gaan realiseren.

Namens Tilburg presenteerden docent Ianika Tzankova en student Edwin van Rijn (beiden Global Law) hun idee: de Mobile Digital Classroom. De Mobile Digital Classroom is een betaalbare en mobiele versie van een moderne conference-room. Betaalbaarheid, gebruikersgemak en toepassingsbereik zijn de kernpunten van het voorstel. De Mobile Digital Classroom kan ingezet worden als presentatiemiddel, videoconference-endpoint en wireless receiver. Het tweetal maakte er een kort filmpje over, dat je hier kunt bekijken.

Het publiek selecteerde de beste 20 projecten- een jury koos daaruit de winnaars. Hier eindigde het Tilburgse voorstel met bijna 500 reviews al bovenaan, vertelt Charles Dybus, die het project gecoördineerd heeft. “Voornamelijk T.S.C. St. Olof heeft een belangrijke rol gespeeld. Zo’n 40% van alle reviews komt van hun hand. Dat is cruciaal geweest in het behalen van een finaleplaats.” Andere winnaars zijn onder andere TU/e en de Universiteit Leiden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.