Topinkomens onderwijsbestuurders gemaximeerd op 179.000 euro

Topinkomens onderwijsbestuurders gemaximeerd op 179.000 euro

Per 1 januari 2016 moeten ook bestuurders in het wetenschappelijk onderwijs eraan geloven. Conform de nieuwe inkomensnorm mogen zij straks maximaal 179.000 euro verdienen. Oftewel: evenveel als een minister. Dat schrijft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.Die bovengrens geldt voor alle bestuurders in de semi-publieke sector. Volgens de Volkskrant konden instellingen als de wetenschap, zorg en woningcoöperaties dit jaar nog salarissen uitbetalen van maximaal 230.000 euro. Met ingang van het nieuwe jaar wil de minister aan die uitzonderingssituatie een einde maken.

Overigens komt het Hoger Onderwijs Persbureau nog met een nuancering. De maatregel van Plasterk gaat wel gepaard met een overgangsregeling. HOP meldt: ‘Dit houdt in dat tot 1 januari 2020 het huidige salaris bij doorlopende benoemingen in stand blijft. Daarna wordt het in drie jaar afgebouwd tot de norm die vanaf 1 januari 2016 geldt. Dit geldt overigens niet voor herbenoemingen. Dan gaat direct de lagere maximumnorm in.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.