Ploegen in de bossen bij de Warandeloop

Dit weekend vond in het bos bij de universiteit de 57e Warandeloop plaats. Voor de tweede keer was er dit jaar Warande by Night, op vrijdagavond.Het programma van de Warandeloop zat vol met wedstrijden op alle niveaus en afstanden. Zaterdag kon de jeugd deelnemen en mensen deden mee aan de 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon. Zondag was er wederom een 5 en 10 kilometer, de Van Spaendonck Businessrun en de Internationaal Gala – Brabant Nations Cup.

Rond de 5000 mensen deden mee aan de verschillende onderdelen. De winnaars kwamen uit verschillende landen. Het crossgala werd bij de mannen gewonnen door de Duitser Richard Ringer, gevolgd door de Nederlander Khalid Choukoud en Belg Isaac Kimeli. Het podium bij de vrouwen was een stuk Hollandser: op nummer 1 stond Sifan Hassan en op 2 Maureen Koster. Derde werd de Belgische Louise Carton.

De Warandeloop is de eerste wedstrijd in het Lotto Cross Circuit, dat verder gaat in onder andere Soest, Kerkrade en Breda.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.