Jaaroverzicht 2015: Studentenzaken

Een jaaroverzicht van studentenzaken is misschien nog wel beter in academische, dan in kalenderjaren. Toch is het leuk om te kijken naar wat de studenten van onze universiteit in 2015 bezighield. Hoe eindigde vorig academisch jaar en hoe startte het huidige op?

Een begrip in het Tilburgse studentenleven zag in januari het licht: de Parels van Tilburg University. Het zorgde voor flink wat commotie op de campus. Inmiddels is het rustig geworden op de pagina, maar dat gebeurde pas nadat er een flinke groep parels gevormd was. Volgend jaar een nieuwe ronde?

Naast de pareltjes waren de universiteitsraadverkiezingen moeilijk te missen in het begin van het jaar. Blauw en groen trokken wederom in grote getalen de campus op om studenten te overtuigen van hun standpunten. De kritiek dat deze verkiezingen toch vooral vriendjespolitiek zijn werd afgedaan met een heus verkiezingsdebat.

Het allerhoogste punt was er voor twee studenten die een 10,7 haalden voor hun opiniestuk

Beter gewaardeerd werden de sportieve prestaties van studenten. In mei opende de befaamde Wall of Fame in het sportcentrum. Die heeft op dit moment nog behoorlijk wat ruimte voor extra toevoegingen, maar de eerste plaquettes konden al snel op de muur gehangen worden. Daarnaast pakte de Brabant 8 brons op de Universiade.

Na de zomer was er de aftrap van het nieuwe academisch jaar. Maar nog daarvoor werden nieuwe studenten verwelkomt in de TOP-week. Vervolgens was het tijd voor de officieuze opening van het academisch jaar: de TUC. Het jaar begint duidelijk met een flinke hoeveelheid pils.

In het begin van het collegejaar was er ook een wisseling van de wacht bij de studentbesturen op de universiteit. Dat leidde bij een deel van de oude garde tot de vraag: Is er leven na een bestuursjaar? Want wat blijkt: na zo’n jaar zwoegen kan het wel eens lijken van niet.

Ook individuele studenten kwamen met prestaties. Zeker hoge punten gooiden hoge ogen op de site. Het allerhoogste punt was er voor twee studenten die een 10,7 haalden voor hun opiniestuk. Verantwoordelijk daarvoor bleek een docent die de opdracht gaf aan driehonderd pre-masterstudenten. In dezelfde categorie blijft overigens zelfs een artikel uit 2012 hoog scoren: Student krijgt tien voor thesis over ‘fascistische’ PVV. Goede punten blijken tijdloos.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.