Nieuwjaarsreceptie: champagne en een sportabonnement

Medewerkers van Tilburg University proostten maandagmiddag in het auditorium met een glaasje bubbels op een voorspoedig nieuwjaar. En als cadeautje van de universiteit krijgen alle medewerkers iets gezonds.De nieuwjaarsborrel trekt een volle zaal in het Cobbenhagengebouw. Veel hoogleraren, medewerkers en studentenfractieleden zijn uit hun kamers gekropen om aan die ellendige maandagblues te ontsnappen. Ze klinken elkaars glas en geven elkaar drie kussen. Er is een bandje op de achtergrond en er staan wat tapas op de bar.

Collegevoorzitter Koen Becking is uiteraard van de partij. Hij blikt terug op 2015 en prijst de ranking van de universiteit. “Dat de smaak van Tilburg University goed is, blijkt ook uit het feit dat andere instituten nauw met ons samen willen werken”, geeft hij aan, doelend op de Graduate School in Den Bosch.

Maar het is misschien niet voor alle medewerkers feest. 58 fte aan medewerkers krijgt vanaf vandaag een nieuwe plek. “Ik weet dat BEST moeilijk was voor sommigen. Maar ik geloof echt dat we beter af zijn met de implementatie, want we gaan nog veel meer samenwerken.”

En om in goede vorm te komen, krijgen alle medewerkers als presentje een gratis maandabonnement op Sport Centre. De mededeling krijgt een applausje met veel gelach. “Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground”, speecht Becking met een geleend citaat van Theodore Roosevelt.

Proost.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.