Studenten voetballen met vluchtelingen

Studenten kunnen op vrijdag 22 januari een balletje trappen met asielzoekers. Tilburg University organiseert samen met Avans een voetbaltoernooi op de velden van TSVV Merlijn. Van 13:00 to 18:00 uur kun je het opnemen tegen voetballers uit het AZC in Oisterwijk.

Het idee komt van Avansdocent Yvonne Janssen. Reden hiervoor is het vluchtelingendebat, dat vaak nogal hard van toon is. Met dit toernooi wil ze de studenten en asielzoekers met elkaar in contact brengen. ‘’Sport heeft verbindende kracht”, aldus Yvonne tegen Punt.

Naast het voetbaltoernooi wordt er een lezing gehouden door Layla Alizadah. De student van Avans komt oorsprongkelijk uit Afghanistan en vertelt over haar achtergrond. Het Afghaanse restaurant Sarban zorgt deze middag voor de hapjes. Voor studenten die niet zo veel hebben met voetbal: er wordt ook een bootcamp verzorgd door sportclub Neoli.

Het voetbaltoernooi vindt plaats bij sportpark Merlinello in Tilburg. Aanmelden kan via deze link.

voetbal-toernooi-asiel-max

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.