Syrisch festival in Tilburg

Kennismaken met muziek, fotografie en de keuken uit Syrië. Zondag 31 januari is dat mogelijk tijdens het gratis Festival van de Syrische Cultuur bij Museum Peerke Donders in Tilburg. Syrische vluchtelingen tonen hun talenten tijdens het festival dat Brabanders en Syriërs dichter bij elkaar wil brengen.Tilburg heeft de primeur: het is het eerste festival in Nederland rond Syrische nieuwkomers. Syriërs brengen Brabanders zondag in contact met verschillende onderdelen van hun cultuur. Behalve muziek, fotografie en culinair, komen bezoekers meer te weten over dans, film en sneltekenen. Professionele Syrische koks bereiden verschillende hapjes en Syrische families uit Tilburg zorgen voor lekkernijen. Behalve het kennismaken met de Syrische cultuur is de bedoeling van het festival om Syriërs en Brabanders met elkaar in contact te brengen.

Talenten

Veel Syrische vluchtelingen hebben een culturele achtergrond, zoals musici en kunstenaars. Dat geldt ook voor de zusjes Jawa en Shaza Manla. Zij bespelen zondag authentieke Syrische instrumenten. Het Jeugdjournaal maakt daar een documentaire over. Ook brengt een rapper zijn skills ter gehore. De voormalige Tilburgse stadsdichter Jace van de Ven draagt een gedicht voor over hoe de Syrische vluchtelingen de Nederlandse cultuur verrijken.

Syria

Voedsel speelt een grote rol binnen de Syrische cultuur

Programma

De officiële opening van het Festival van de Syrische Cultuur is om 13.00 uur. De openingshandeling wordt verricht door Henri Swinkels, gedeputeerde van cultuur in de provincie Noord-Brabant. Om 11.00 uur begint het programma echter al met de vertoning van een aantal films. Het festival is gratis toegankelijk en duurt tot 16.30 uur. Het evenement is georganiseerd door de Stichting Petrus Donders Tilburg, de Stichting Nieuwkomers & Vluchtelingenwerk Brabant Centraal en de Rotary Tilburg Leijdal.

Bekijk het volledige programma hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.