Taakstraf voor bedreiger Universiteit Leiden

De student die vorig jaar dreigde met een schietpartij op Universiteit Leiden krijgt een taakstraf van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Dat meldt het AD vanmiddag.Volgens deskundigen is de 21-jarige dader uit Valkenburg (Zuid-Holland) verminderd toerekeningsvatbaar. Naast de taakstraf, ondergaat hij verplicht een behandeling voor een psychotische stoornis.

In oktober 2015 dreigde de man op een internetforum tot tweemaal toe werknemers en studenten neer te zullen schieten, en daarna zelfmoord te plegen. ‘Tomorrow at 10.05 I will open fire at the university of Leiden. Not gonna tell you which faculty, that’s up to you to guess. Shit is going to go down, then I’m gonna go down’, schreef hij onder meer. De politie rukte toen massaal uit en een deel van de universiteit werd ontruimd.

De man heeft bekend. “Het onderzoek heeft niet uitgewezen dat hij echt iemand iets wilde aandoen. Hij heeft de impact en de gevolgen van zijn daad onderschat”, aldus een woordvoerder van de politie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.