IMC Weekendschool viert jubileum

De IMC Weekendschool, gevestigd op Tilburg University, bestaat tien jaar. Op zondag 21 februari is er daarom een jubileumdag.Al tien jaar kunnen Tilburgse kinderen uit sociaal zwakkere wijken op zondag naar de universiteit. Daar leren ze over leuke en bijzondere beroepen. Helemaal uit de eerste hand: advocaten, journalisten, brandweerlieden, techneuten, enzovoort vertellen over er hun werk. Het opent tal van kinderen de ogen. Zoals oud-leerlinge Eri-Ann Osepa (20) uit Tilburg. “De weekendschool laat je zo veel mogelijkheden zien, waardoor je denkt: hé, dat kan ik ook gaan doen”, zegt ze woensdag in BD. “En je komt op plaatsen waar je normaal gesproken niet komt, zoals de rechtbank, maar ook de universiteit. Om daar les te krijgen, dat vond ik supertof.” Inmiddels is Osepa kapster en geeft ze zelf les op de weekendschool.

“Supertof om les te krijgen op de universiteit”

Verwachtingen
De IMC Weekendschool startte in 1998 in Amsterdam. Naar het idee van een psychologe die schrok van de beperkte toekomstverwachtingen van basisschoolleerlingen. Zij bedacht een effectieve aanpak: vrijwillig aanvullend onderwijs op zondag voor scholieren van 10 tot 14 jaar. Naast het verbreden van de perspectieven van scholieren wil de IMC Weekendschool het zelfvertrouwen van kinderen uitbreiden en het gevoel van verbondenheid met de Nederlandse samenleving versterken. Inmiddels zijn er tien vestigingen. De jarige Tilburgse afdeling telt 120 leerlingen. Eerder schreef Univers er dit artikel over.

Feestprogramma
Speciale gast zondag is Peter Noordanus. De burgemeester van Tilburg gaat zelfs voor de klas staan, voor een heuse workshop ‘politiek’. Het reguliere lesprogramma moet even plaatsmaken voor een vloedgolf aan leuke workshops. Bijvoorbeeld: freerunnen, debatteren, vrachtwagen rijden, horeca, hiphop dans, rap, kickboksen, architectuur, EHBO, yoga, kapper en nog veel meer. En: het wordt iets drukker in de klas dan normaal. De vaste leerlingen krijgen gezelschap van tientallen oud-leerlingen, ouders, oudgedienden en sponsors van de Weekendschool.

De aftrap van de jubileumdag gebeurt om 11.00 uur door de burgemeester in het Warande-gebouw. Er zijn ook activiteiten in het Sports Center, gebouw P en de Faculty Club.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.