School of Public Governance komt eraan

Een vlugge Universiteitsraad vandaag. Het grootste deel van de agenda was namelijk al afgewerkt in eerdere commissie-vergaderingen. Enige punt van discussie was de nieuw op te richten School of Public Governance. Of misschien de Academy of Public Governance. Over de naam moet men het namelijk nog eens worden. Over de invulling ook.

Wat wel vast is komen te staan is dat TLS en TiSEM geld uit hun reserves investeren om de internationaal georiënteerde bestuurdekunde-opleiding te starten. Studentenfracties Front en SAM hadden nog opmerkingen over het proces. Zo hadden zij vragen over de beëindiging van de Nederlandse master Bestuurskunde. Het College gaf aan dat de besluitvorming hierover bij de faculteitsraad ligt, precies zoals de fracties hoopten. Even afwachten nog dus.

Collegevoorzitter Koen Becking is enthousiast over de plannen. Hij licht na de raad toe: “Er is steeds meer interesse voor een internationale insteek bij opleidingen als deze, kijk bijvoorbeeld naar het goed lopende Global Law. We willen met deze public governance-opleiding aansluiten bij deze vraag. Daarom is Stellenbosch University in Zuid-Afrika hier ook weer een strategische partner. Het doel is om met deze opleiding te kijken naar globale problemen. Ingewikkelde problematiek, die grensoverschrijdend is.”

“Uiteindelijk willen we toewerken naar een global MPA – een Master of Public Administration. Hierbij willen we met offline en online colleges professionals uit het werkveld opleiden.”

Verlenging voorzitter Universiteitsraad
Goed nieuws was er verder voor Rien Wijnhoven. De voorzitter van de raad mag de komende 2 jaar blijven. Daardoor kunnen we nog even genieten van zijn geschiedenisfeitjes aan het begin van iedere raad.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.