Schaatsbaan op de campus

Je hoeft niet langer naar de Ireen Wust IJsbaan te fietsen als je zin hebt om te schaatsen. Volgende week komt er midden op de campus een tijdelijke ijsbaan.Het idee komt van de Economic Business Weeks Tilburg (EBT), die het plan voorlegde aan Facility Services. Daar werd enthousiast gereageerd. Dubbel voordeel: de EBT kan flyeren voor zijn evenementen, terwijl de timing voor de universiteit ook prima is. De universiteit bedankt op deze manier studenten voor het invullen van de Nationale Studenten Enquête.

De timing is vooral ook prima gezien de aankomende open dag (27 februari). Waar de campus in de zomer nog een van de sterke verkooppunten is van de universiteit, is dat in de winter minder het geval. “Dan is de campus een stuk killer”, geeft Maarten van den Dungen (Marketing en Communicatie) aan. “Daarom zochten we iets dat de sfeer en het gevoel van de campus een extraatje kon geven. Een ijsbaan lijkt ons daar hartstikke leuk voor.”

Daarbij is overigens gekozen voor de meest groene optie. Er is namelijk geen sprake van echt ijs, maar van een plastic substraat. Daardoor is er geen energie nodig voor de koeling van de baan. Hartstikke CSR dus. Eigen schaatsen meenemen is daardoor overigens geen optie; er zijn speciale schaatsen nodig op de baan.

De ijsbaan is voor het eerst geopend op 27 februari op de open dag. Voor studenten en medewerkers is de ijsbaan van 29 februari tot 4 maart geopend.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.