Gezondheidsweek: bewustwording van je lifestyle

“Het mooiste zou zijn dat mensen zelfbewust worden.” Dat is volgens Eric Mathieu, personeelssportcoördinator van Tilburg University, een van de doelen van de Gezondheidsweek. Deze vindt plaats van 21 tot en met 24 maart en is bedoeld voor de werknemers van de universiteit. De week gaat niet alleen om sportief bezig zijn en bewegen, maar vooral om het verbeteren van de lifestyle van werknemers.

Tijdens de Gezondheidsweek wordt met zowel serieuze activiteiten als ook op een ludieke manier om aandacht gevraagd. Zo is er naast advies over gezond eten en mindfulness ook bijvoorbeeld paintboxen en een lachworkshop. “Het mag ook best leuk zijn, vinden wij”, vertelt Eric Mathieu. “Het hoeft niet alleen maar serieus te zijn. Sport en bewegen is goed, maar ontspannen zijn draagt ook bij aan gezondheid”, gaat Mathieu verder.

HR heeft samen met het Sports Center de handen in elkaar geslagen om een aantal activiteiten te organiseren. Doel daarvan is om structureel de vitaliteit van werknemers te bevorderen. De Gezondheidsweek is één van die activiteiten. Eric: “Je moet werknemers de mogelijkheid geven om op een gezonde manier te kunnen werken.”

Gezond leven

“Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Je kunt zo veel sporten als je wilt. Maar als je met 100 kilometer per uur zonder gordel door de binnenstad racet, je vervolgens bij de McDonalds helemaal vol eet en je op je werk met iedereen ruzie maakt, hoe gezond leef je dan?”, sluit Mathieu af.

Tijdens de sportieve week worden er ook verschillende activiteiten voor studenten georganiseerd zoals het Symposium en de schaaksimultaan. Zo staat er ook donderdag 24 maart de Businessrun4fun op het programma. Geen sportbroekje, gympies of zweetbandjes maar businesskledij met tas en hakken. Voor de vrouwen een brede lage hak, voor mannen nette schoenen met hak. De run gaat over de hele campus en is 300 meter lang.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.