Data science heeft accreditatie binnen

Er is officieel groen licht voor de nieuwe opleidingen data science. De bachelors en master die Tilburg University met de Technische Universiteit Eindhoven heeft opgezet, hebben nu hun accreditatie binnen. Dat meldde decaan Corien Prins in de faculteitsraadsvergadering van Tilburg Law School (TLS).

“De luiken gaan volop open voor de werving van studenten”, zei Prins vandaag. “Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de vakken voor het eerste jaar.” Prins complimenteerde alle medewerkers die zich de afgelopen tijd hebben ingespannen voor de nieuwe opleiding. “Het is heel inspirerend om met andere faculteiten en een andere universiteit samen te werken”, vindt Prins. “En wij zullen dus een nieuw type student gaan krijgen. Ik ben benieuwd.”

Volgens de rechtendecaan zijn er in totaal 200 studiekiezers afgekomen op open dagen in Tilburg en Eindhoven. In die twee steden zijn de bacheloropleidingen. In oktober is volgens Prins de opening van het voormalige klooster Mariënburg in Den Bosch. In het gerenoveerde gebouw komt de masteropleiding.

Dat de accreditatie verleend zou worden was geen verrassing: in januari was een visitatiecommissie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorgsanisatie (NVAO) al lovend over data science.

TLS maakt in totaal 750.000 euro vrij voor onderzoek op het gebied van data science. Vanaf dit jaar komt daarvan jaarlijks een ton vrij. Het onderzoek moet aansluiten op het bestaande onderzoek van TLS (liefst bij meerdere departementen). Bovendien moeten projecten die in aanmerking willen komen de potentie hebben om geld van buiten binnen te halen. De faculteitsraad adviseerde vandaag positief over dit fonds.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.