Hoogleraar TiU hoeft niet weg

Professor Paul Frissen mag gewoon zijn werk blijven doen. Dat schreef minister van onderwijs Jet Bussemaker naar aanleiding van kritiek op de uitspraken van Frissen over PVV-leider Geert Wilders.

Jet Bussemaker liet woensdagavond in een brief weten dat de uitspraken van Paul Frissen onder de vrijheid van meningsuiting en de academische vrijheid vallen. Bussemaker schreef ‘blij te zijn dat we in een vrij land leven waar de overheid wetenschappers haar wil niet op legt’. Volgens de minister van onderwijs kan iemand die vindt dat grenzen zijn overschreden naar de rechter stappen.

Frissen zei in een interview dat Wilders bevolkingsgroepen apart zet. “Het demoniseren van minderheden, het wij-zij-denken, is het klassieke fascistische verhaal door de geschiedenis heen”, vertelde de hoogleraar. Volgens hem zouden alle politieke partijen Wilders moeten ‘aanvallen’.

De PVV wilde vervolgens dat Frissen vertrok. “Iemand met zo’n autoriteit zou geen ideologische uitspraken mogen doen zonder enige wetenschappelijke grond”, reageerde de PVV. Wilders noemde Frissen zelfs een ‘nepprof’.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.