Rianne Letschert nieuwe rector magnificus Maastricht University

Rianne Letschert nieuwe rector magnificus Maastricht University

Rianne Letschert wordt per 1 september rector magnificus van Maastricht University. Letschert is momenteel hoogleraar internationaal recht en victimologie aan Tilburg University.

Ze is naast hoogleraar tevens directeur van Intervict. Recent werd zij bovendien voorzitter van de Jonge Akademie. In die hoedanigheid kwam ze in contact met Robert-Jan Smits (directeur-generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie). Via die weg werd ze vorig jaar benoemd tot de selectiecommissie die de leden voor de nieuwe wetenschappelijke raad van de Europese Commissie gaat voordragen.

Letschert licht toe: “Ik werd een paar weken geleden gebeld door Maastricht University of ik een keertje wilde komen praten. Toen ben ik steeds meer gaan lezen over de universiteit en werd ik steeds enthousiaster.” Ze gaat dan ook niet met een negatief gevoel weg uit Tilburg: “Nee, totaal niet. Ik ben al 20 jaar in Tilburg. Er is eigenlijk helemaal niks in Tilburg wat maakt dat ik weg wil. Ik heb veel warme banden opgebouwd hier. En natuurlijk een prachtige baan.”

Haar voorzitterschap bij de Jonge Academie legt ze naast zich neer: “Ik blijf wel lid, maar het voorzitterschap is niet te combineren met het rectoraat”, aldus Letschert. Recent kreeg ze een Vidi-beurs van €800.000 toegekend. Die blijft in overleg met NWO in Tilburg. Ze houdt wel de supervisie over het onderzoek. Vanaf maandag geeft ze een week lang iedere dag les bij de Universiteit van Nederland.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.