12 vacatures voor vrouwelijk wetenschapstalent

Ongeveer een kwart van de onderzoekers aan Tilburg University is vrouw. Dat aantal wil de universiteit verhogen met het Philip Eijlander Diversity Programme. Daartoe staan nu twaalf vacatures open.

Vrouwen die aangenomen worden, krijgen een benoeming voor vijf jaar. Op de speciale webpagina staat ook dat ze een budget krijgen van 10.000 euro en kunnen deelnemen aan het Tracks mentoring programma. Bij zwangerschap is er ondersteuning. Er kan bijvoorbeeld vier maanden onderwijs vervangen worden, om te compenseren voor verloren onderzoekstijd.

De vacatures zijn niet voor zomaar iedere vrouw, benadrukt de universiteit op de webpagina. Gezocht wordt naar “écht talent”. Is dat er niet, dan worden vacatures niet ingevuld.

Kritiek
Vorige maand nog werden in de vergadering van het Dagelijks Bestuur kritische noten gekraakt over het programma. Er zou sprake zijn van een cultuurprobleem, dat hiermee niet wordt opgelost. Het College van Bestuur erkent dat, maar spreekt over een vliegwieleffect. “Natuurlijk verander je de hele organisatie niet in één keer, maar je ziet wel dat er iets in gang wordt gezet.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.