Inval FIOD bij zakenreisagent ATP

De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, heeft dinsdag een huiszoeking gedaan bij zakenreisagent ATP. Die zou te hoge kosten hebben gerekend bij de inkoop van vliegtickets. Daarom is er een strafrechtelijk onderzoek gestart, onder meer naar oplichting. Tilburg University maakt gebruik van ATP om zakenreizen te boeken.

Een woordvoerder van de FIOD heeft dit bevestigd aan Zakenreis Magazine. ATP zou het ministerie van Veiligheid en Justitie in de periode van 2010 tot 2012 benadeeld hebben. Het zou gaan om zo’n 25.000 reizen, waardoor de schade in de miljoenen zou kunnen lopen.

Tilburg University maakt ook gebruik van ATP voor het boeken van zakenreizen. Of ATP ook aan Tilburg University te hoge kosten heeft gerekend, is niet bekend. Desalniettemin lijkt van een gelukkig huwelijk geen sprake. Beide werknemersfracties uitten bij de meest recente universiteitsraadverkiezingen kritiek op de hoge kosten van het systeem. Onderzoekers van de rechtenfaculteit gaven dit jaar nog aan helemaal klaar te zijn met de reisagent.Beeld: Wikimedia

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.