Wetenschapstalent 2016: Daniel Oberski genomineerd

Daniel Oberski maakt kans verkozen te worden tot ‘Wetenschapstalent 2016’. De TSB-docent methodologie en statistiek hoeft alleen nog de meeste jury- en publieksstemmen te vergaren.

De wedstrijd is in 2015 bedacht door het populairwetenschappelijke blad New Scientist. Dat vroeg achttien Nederlandse en Belgische universiteiten talent aan te dragen en uit die namen zijn 25 ‘wetenschapsparels’ geselecteerd. De titel wordt op 22 september uitgereikt aan degene die de meeste stemmen krijgt van de vakjury én het publiek, dat tot 8 september hier kan stemmen.

Behalve een geldprijs biedt de titel ook prestige, zoals Maaike Kroon (TU Eindhoven) ondervond. De vorige (en eerste) editie was zij de winnaar. Daarna kreeg ze prompt het aanbod om haar eigen onderzoeksgroep te starten in Abu Dhabi.

Kritisch op bestaande onderzoeksmethoden

Oberski is universitair docent bij de faculteit sociale wetenschappen (TSB) van Tilburg University. Hij kijkt vooral kritisch naar bestaande onderzoeksmethoden in de sociale wetenschappen, want die geven volgens hem vaak een verkeerd beeld van de sociale werkelijkheid. Met nieuwe, digitale technieken, hoopt hij tot een betere methodiek te komen.

Eerder wist Oberski een Veni-beurs van NWO in de wacht te slepen, kreeg hij de ‘Best Teacher Award’ toegekend en won hij een ‘Early Career Researcher award’. Je kunt hier op Daniel stemen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.