Stapel naar NHTV in Breda

Voormalig decaan en professor Diederik Stapel gaat aan de slag bij de NHTV in Breda. Hij gaat daar helpen bij het opzetten van projecten en krijgt een contract van één jaar. Stapel werkte tot 2011 op Tilburg University, maar kreeg ontslag nadat fraude aan het licht kwam. In 2014 werkte Stapel al korte tijd bij Fontys (hogeschool) samen met Anton Dautzenberg.

Hein van Oorschot, voormalig College van Bestuursvoorzitter van de Universiteit van Tilburg wordt nu wederom de baas van Stapel. Hij is namelijk ook Bestuursvoorzitter op de NHTV.

Bij Omroep Brabant zegt Hein: “Wij vinden dat Stapel een tweede kans verdient. Hij heeft het enorm voor zijn kiezen gehad, maar dat is inmiddels al vijf jaar geleden. Bovendien denk ik dat hij onze lectoren vooruit kan helpen.

“Stapel gaat ze helpen bij de onderzoeksactiviteiten. “Ik denk dat hij als geen ander weet wat wel en niet mag. Hij zal de fouten die hij zelf beging, in ieder geval niet meer maken”, zo is de overtuiging van Van Oorschot.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.