Tilburg derde in ranking Elsevier

De 22ste editie van het ‘Beste Studies’ onderzoek van Elsevier en ResearchNed is verschenen. Dit jaar is er voor het eerst alleen gekeken naar de meningen van studenten. Hoe oordeelden zij over Tilburg University?

Bepaald niet slecht, in elk geval. Tilburg University laat veel universiteiten achter zich in de ranking. Zo komt Tilburg, als het gaat om het aantal opleidingen met tevreden studenten, op een grandioze nummer drie. Enkel Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit van Eindhoven staan boven ons. Grotere universiteiten als de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam komen zelfs op een negatieve tevredenheidsscore. De kleinschaligheid lijkt dus ook voordelig te zijn. En hoe doen de individuele studies het?

Onze bachelors Liberal Arts and Sciences, Economics, Fiscale Economie en International Business Administration kwamen op de eerste plaats in hun categorie. Van de Tilburgse masters zien we maar liefst zes opleidingen aan kop gaan: Strategic Management, Ondernemingsrecht, Rechtsgeleerdheid, International and European Law, International Management en International Business Law.

En dus is er ruimte voor gepaste trots, zo vindt ook Recor Magnificus Emile Aarts: “Tilburg University doet het al jaren uitstekend in de top van beste universiteiten en ook nu stijgen we weer. We zijn voortdurend in gesprek met onze wetenschappers en studenten om het onderwijs aan te scherpen en dat werpt zijn vruchten af.”

Zie voor alle resultaten de website van Elsevier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.