MBA vaker zelf betalen

MBA-studenten moeten hun opleiding steeds vaker zelf betalen. Wereldwijd zouden bedrijven hun hand op de knip houden. Edwin Gerritsen van Tias Business School denkt dat het wel meevalt.

Ook in Nederland geven bedrijven minder geld uit aan werknemers die een MBA willen halen, schrijft De Telegraaf. In Rotterdam werden zeven van de tien werknemers financieel ondersteund door de baas, inmiddels is dat nog maar drie op de tien. In Tilburg zijn er positiever over.

Bedrijven geven weliswaar minder geld uit aan MBA’s, maar ze worden wel creatiever in het ondersteunen van hun personeel met tijd. Dat zegt Edwin Gerritsen, executive director van de MBA-programma’s van Tias. Ook ziet hij dat bedrijven vaker de kosten met hun werknemers delen, om ze toch nog deels tegemoet te komen.

Dat bedrijven minder vaak alles betalen, kan in hun eigen nadeel zijn. Werknemers die een MBA behalen kunnen er persoonlijk door groeien. Dat is goed voor die bedrijven, zegt ook Gerritsen. En reden om wél geld uit geven aan werknemers die een MBA willen halen: “Deelnemers spelen direct een andere rol in hun teams.”

Vaker zelf betalen

Wereldwijd is er een stijging te zien in het aantal MBA-studenten dat de vaak tweejarige opleiding zelf moet betalen. Dit jaar is het 41,2%, ten opzichte van 36,9% vier jaar terug. De resultaten komen uit een enquête door de Financial Times.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.