YENI CÜZDAN

Wat kan een mens toch vreemde aankopen doen. Ik was vorige week op een grote markt ergens aan de Turkse kust. Allemaal straatjes met kraampjes, de ene rij na de andere, met allemaal merkproducten tegen heel aangename prijzen. Twintig paar sokken voor twee euro. Polo’s en shirts voor een tientje, overhemden niet veel duurder. Er waren zomerjurken en hoofddoeken, spijkerbroeken en zwembroeken, schoenen en sandalen, leren tassen en riemen, portefeuilles en portemonnees en nog veel meer. Er was van alles te koop, en dus kocht ik van alles.

Geld moet rollen, en dus rolde het – het rolde alle kanten op. Ik draag graag bij aan de lokale economie, en bovendien was het de laatste dag van mijn vakantie. Ook had ik het geluk dat de verkopers mij allemaal als hun vriend beschouwden, voor wie ze – alleen voor mij – speciale prijzen hanteerden. Dat was me nog nooit eerder overkomen! Ik kocht twintig paar sokken, diverse shirts en overhemden, wat souvenirs voor de familie en een grote tas om alles in te doen. Van mijn laatste geld kocht ik een portemonnee.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.