Drie nieuwe vrouwelijke hoogleraren

De Tilburg School of Humanities heeft drie nieuwe vrouwelijke hoogleraren benoemd. Deze benoeming is het eerste resultaat van het Philip Eijlander Diversity Program. In juni waren er 157 sollicitanten.

Jenny Slatman wordt benoemd als hoogleraar Medical Humanities, en Juliette Schaafsma wordt professor Cultures in Interaction: Conflict and Reconciliation. Beiden waren al werkzaam aan Tilburg University. Maureen Sie is helemaal nieuw, komt van de Erasmus Universiteit Rotterdam en zal de leerstoel Philosophy of Moral Agency gaan bekleden in Tilburg, naast haar hoogleraarschap in Leiden op het gebied van de grondslagen van het humanisme.

Het Philip Eijlander Diversity Programma (naar de vorige rector prof. dr. Philip Eijlander) is opgericht om de sterke ondervertegenwoordiging van vrouwen op hoge posities te bestrijden. De bedoeling is om zeker twaalf extra functies voor vrouwen te creëren op de faculteiten. De andere benoemingen volgen nog.

Maureen Sie. Credit: Angelique van Woerkom

Maureen Sie. Credit: Angelique van Woerkom

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.