Recensie: Into the Woods – de musical

Een bakkersechtpaar kan geen kinderen krijgen omdat een heks hen heeft vervloekt. Om de vloek ongedaan te maken, gaat het stel op zoek een rood capeje, een melkwitte koe, een glazen muiltje en een pluk vlasblond haar. Into the Woods van musicalvereniging On Stage ging donderdag in theater MIDI in Tilburg in première.

On Stage heeft met Into the Woods een ambitieus project op zich genomen. De musical, die in 2014 ook als Disneyfilm uitkwam, is behoorlijk complex. De zoektocht van het bakkersstel vormt de leidraad in de voorstelling, waarin de verhalen van Assepoester, Rapunzel, Roodkapje en Sjaak en de Bonenstaak met elkaar verweven worden.

De scenes volgen elkaar in hoog tempo en de drukke muziek met trompetgeschal geven een hyperactief en opgejaagd gevoel. Daardoor mist de voorstelling aan subtiliteit, en dat is jammer. De vele interessante typetjes krijgen hierdoor niet allemaal genoeg ruimte om goed naar voren te komen. Juist die stilte op het podium is nodig om een voorstelling van zeker 2,5 uur interessant te houden.

De acteurs spelen vol lef en overgave. Een van de grote sterren van de avond is Babette Pasman, die de rol van de gebochelde, lelijke heks met verlatingsangst vertolkt. Haar gezicht is gedeeltelijk bedekt met een masker en een grote bos haar, maar haar stem en lichaamshouding zijn zo ijzersterk dat dat geen bal uitmaakt. Hetzelfde geldt voor de twee charmante, maar ijdele prinsen, die in hun glitterpakjes over het podium galopperen, op zoek naar hun geliefden.

Het verhaal mag dan iets te veel van het goede zijn, toch heeft On Stage in relatief korte tijd een verrassend professionele voorstelling weten neer te zetten. De musicalvereniging heeft een hoop talent rondlopen, helaas is Into the Woods een te complex verhaal om iedereen goed tot zijn recht te laten komen. Less is more.

3/5 sterren

Gezien op donderdag 3 november in MIDI theater Tilburg. Into the Woods speelt nog op vrijdag 4 en zaterdag 5 november in theater MIDI in Tilburg. Alle kaarten zijn uitverkocht.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.