Recensie: Chickslovefood, het mealplanning kookboek

“Echt het is simpel, maar vijf ingrediënten en daarom is het ook heel geschikt voor studenten,” bepleit de uitgever. Dus hallé, we koken twee weken uit “Het mealplanning-kookboek” van de blogsters van Chickslovefood.

Het aantal ingrediënten is inderdaad maximaal vijf, maar dat betekent niet dat je er zo mee klaar bent. Zo struikelde ik over de edamame. Van plan een simpele meeneemsoep te maken, vertrok ik naar mijn groentejuwelier voor deze boontjes. Nooit van gehoord zegt-ie,  dus ik fiets door naar de goedkope supermarkt, naar de dure supermarkt, naar de biologische super en naar de gespecialiseerde biowinkel. Overal nee. In de laatste bio-nering haalt de ekomevrouw haar iPad uit een gebreide hoes en zegt me naar de Indonesische toko te gaan, en dat is de gouden tip. Tussen de bundels kouseband ligt een zak  met tuinbonen-lookalikes in de vriezer, de edamame is gevonden.

chicklove-food

Er zitten meer ingrediënten in de recepten die je niet in de Albert Heijn op de campus kan krijgen. Chique kazen, nori, ongezouten noten, etc. Je hebt ook nogal wat keukenapparatuur nodig. Keukenapparatuur die maalt, kneedt, je komt er echt niet met je simpele Philips mixer.

De chicks van het boek plannen hun maaltijden, mealplanning heet dat. Alle gerechten zijn van te voren te maken. Nou heb ik dat nooit begrepen, waarom zou je gemakkelijke gerechten van te voren maken? De geur van vers eten is toch niet te versmaden? Toch zijn de tips voor meeneemnoedelsoep met verse taugé en edamame, en allerlei salades in jars (potten) echt goed. Als je al een schotel klaar hebt staan thuis, dan ga je niet zo snel naar de afhaal. Dat is de filosofie, denk ik.

Maar de hamvraag is: zijn de recepten lekker? Ja! antwoord ik volmondig. Mijn pubers waren vooral gecharmeerd van de simpelste curry ever en de caprese spaghetti uit de oven. Zijn de recepten gezond? Soms. De havermoutkoeken geheel zonder suiker wel, maar er is ook een tiramisu met wel drie pakken chocolate chip cookies. Vooral lekker dus. Is het een kookboek geschikt voor studenten? De meeste gerechten wel, maar er zijn recepten met dure en moeilijk vindbare ingrediënten. Maar ik moet zeggen dat ik er wel van afviel, van al dat gefiets om de juiste nootjes en bonen te vinden.

Vier van de vijf ballen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.