KNAW wil meer vrouwen

In de top van de wetenschap vind je weinig vrouwen. Na Tilburg University wil ook de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) er nu wat aan doen.

Het geweten van de wetenschap, de KNAW, heeft een vrouwentekort. Van de 556 leden is maar 13 procent vrouw. Dat is niet meer van deze tijd, vindt de akademie. Daarom houdt ze in 2017 twee extra verkiezingsrondes, om zestien vrouwelijke topwetenschappers te selecteren voor het lidmaatschap.

Onder de jongere leden (<65 jaar) is het percentage vrouwen al wel iets hoger: 24 procent.

In 1808 opgericht als adviesorgaan van de regering, noemt de KNAW zich ‘het forum, de stem en het geweten van de wetenschap in Nederland.’ Leden worden geselecteerd op kwaliteit en worden geacht excellent te zijn op hun wetenschapsgebied.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.