Nieuwe website wijst studenten op hun recht

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) krijgt steeds meer klachten binnen van studenten. Vaak weten deze klagende studenten niet waar ze hun gelijk kunnen halen. Om hen te helpen heeft het ISO vandaag een speciale website gelanceerd.

Minister Bussemaker lanceerde de site vanmiddag met een videoboodschap: “Studenten zijn mondig en zelfstandig genoeg om op te komen voor hun recht. Maar ze moeten wel weten welke rechten ze hebben, ook als ze geen rechten studeren.” Ook eerder al had Bussemaker zich uitgesproken voor duidelijke meldpunten bij de opleidingsinstituten. Hoewel vrijwel alle instituten dergelijke meldpunten hebben, worden deze niet goed gevonden door de student. Op de website zijn de verschillende meldpunten en instanties uiteengezet. Voor de meest voorkomende klachten zijn de te nemen stappen uiteengezet voor de student.

STUDIERECHTEN.COM from ISO on Vimeo.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.