Donald Trump betaalt 25 miljoen aan oud-studenten

Donald Trump heeft 25 miljoen dollar aan schadevergoeding betaald aan oud-studenten van Trump University. Zij voelden zich misleid en claimen dat beloftes niet zijn nagekomen. Voordat de rechter uitspraak zou doen, is een schikking getroffen.

De studenten betaalden tot 35.000 dollar per persoon om een studie te volgen aan Trump University, schrijft Nu.nl. In ruil hiervoor zouden de studenten alles leren om Trump’s ‘succes’ te evenaren. Het opleidingsinstituut, wat geen geaccrediteerde diploma’s verstrekte, kwam beloftes niet na.

De cursussen bestonden voornamelijk uit oppervlakkige lezingen, waar de studenten geen genoegen mee namen. In 2005 begonnen de eerste rechtszaken tegen Trump University. Donald Trump werd hierin onder meer beschuldigd van fraude en oplichting. Trump heeft de aanklachten altijd ontkend maar heeft er nu toch voor gekozen om de voortslepende kwestie af te kopen met een schikking.

Meer rechtszaken

De schikking is opmerkelijk. Niet lang geleden vroegen de advocaten van Trump nog om uitstel in de zaak rond Trump University. Het juridisch team van Trump wilde de uitspraak uitstellen tot na de inauguratie van de aankomend president. Zijn advocaten lijken nu toch zoveel mogelijk zaken af te willen ronden voordat hij als president wordt aangesteld.

Uit onderzoek van een Amerikaanse krant blijkt dat er momenteel nog 75 rechtszaken lopen waar Trump partij in is. Hoewel dit een aanzienlijk aantal is, valt het in het niet bij het totaal van 4000 rechtszaken waar Trump de afgelopen 30 jaar partij in was.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.