Studenten blijven langer thuiswonen

Na invoering van het leenstelsel zijn studenten ook dit jaar minder vaak op kamers gaan wonen. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in Tilburg is de toestroom jongeren minder dan voorheen.

Tussen juli en oktober 2016 zijn 46.000 jongeren (17 t/m 21 jaar) verhuisd naar een andere gemeente. Dat is vier procent minder dan diezelfde periode in 2015. Het jaar dáárvoor, 2014, was de daling zelfs ruim 14 procent. Andere leeftijdsgroepen verhuisden juist vaker.

In Tilburg zijn ook minder jongeren komen wonen. In de afgelopen twee jaar hebben volgens het CBS ruim zeshonderd minder jongeren een plekje gevonden in Tilburg. Utrecht komt er na de nieuwe stufiregeling het slechtste vanaf als studentenstad. De Domstad kon in dezelfde periode als het jaar daarvoor een kwart minder jonge inwoners verwelkomen.

Eindhoven, Wageningen en Leiden hebben het in 2016 beter gedaan. In deze steden kwamen iets meer jongeren wonen dan in 2015.

Bron CBS.

Bron CBS.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.