Ronald Dekker en UWV voorspellen terugkeer vaste baan

Nu de economie weer aantrekt, voorspelt het UWV meer banen in alle vormen. Zelfs het vaste contract gloort weer aan de horizon. Dat denkt arbeidseconoom Ronald Dekker.

Het UWV verwacht in 2017 één miljoen vacatures, tien miljoen banen en 500 miljoen euro minder uit te geven aan WW-uitkeringen. Het past allemaal goed bij de tekenen van economisch herstel, zegt Dekker in De Telegraaf. Hij voorspeelt zelfs dat de vaste baan weer terugkomt: “Als de groei doorzet, komt er vanzelf krapte op de arbeidsmarkt en kiezen werkgevers eieren voor hun geld: vaste contracten.”

Concreet voorziet het UWV 138.000 nieuwe banen in 2017. Daarvan zijn er 50.000 op uitzendbasis en 20.000 voor zelfstandigen. Zo groeit het aantal flexibele banen nog harder dan het aantal vaste banen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.