Speeddaten met werkgevers

In de week van de jeugdwerkloosheid organiseerde Jongerenpunt Midden-Brabant op Valentijnsdag dates voor werkzoekenden en twintig werkgevers in het Willem II Stadion.

In de druk bevolkte zaal moest je goed zoeken naar interessante stands voor studenten. Banen in vooral de zorg, bouw en techniek sluiten niet direct aan bij de gemiddelde baaneisen van een student. De uitzendbureaus boden uitkomst. Zij kunnen bijbaantjes op maat voor je uitzoeken. Met vragen als “Waar zie jij jezelf in 10 jaar?”, “Waarom wil jij werken?” en “Is onregelmatigheid een probleem?” probeerde zij een beeld van mij te krijgen. In onze korte gesprekken werd meer dan eens duidelijk dat er op deze Valentijnsdag wel eens wat moois zou kunnen ontstaan tussen mij en de verschillende uitzendbureaus. Met “We bellen je nog” maakte de verschillende dames duidelijk dat mijn tijd er op zat, de volgende werkrelatie in spé stond al klaar.

25426707-d1b2-4e6b-ada7-3d83a0169f98

Na de gesprekken met werkgevers of uitzendbureaus is het wachten op het volgende e-mailtje met daarin een uitnodiging voor een écht sollicitatiegesprek. Op deze normaal zo romantische dag werden we toch een beetje aan het lijntje gehouden. Niet iedereen was even hoopvol na een speeddate: “Talent? Dat heb ik allang niet meer,” verzuchtte een man terwijl hij een glaasje water inschonk.

Als de dates niet zo goed verliepen, waren er ook nog andere manieren om deze ochtend nuttig te besteden. Met behulp van Talent uit Werkhart was er de mogelijkheid je cv op te fleuren door het samenstellen van een profiel, het maken van een goede foto en een filmpje. Ook kon je tips krijgen over hoe je het beste te profileren als werkzoekende.

dezeee

De Startersbeurs, waar Tilburg University één van de initiatiefnemers van is, was ook aanwezig. De Startersbeurs moet er voor zorgen dat jongeren die geen baan kunnen vinden de mogelijkheid krijgen toch ergens ervaring op te doen. Tegen een minimale vergoeding van 500 euro per maand kun je met deze beurs voor zes maanden aan de slag. Zeker niet verkeerd om in je achterhoofd te houden als je binnenkort afstudeert en je weer afgewezen wordt omdat je geen werkervaring hebt. De 3500e startersbeurs werd vandaag uitgereikt door wethouder Erik de Ridder.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.