Vici-Beurs voor Tilburgse Professor Slatman

De Tilburgse professor Jenny Slatman heeft een prestigieuze Vici-beurs toegekend gekregen. De hoogleraar Medical Humanities is een van de 34 onderzoekers die onderzoeksbudget van de NWO zal krijgen.

Professor Slatman is sinds dit jaar werkzaam aan Tilburg University, waar zij via het Philip Eijlander Diversity Program terecht is gekomen. Voor haar onderzoek naar de rol van het lichaam in de gezondheidszorg ontvangt ze nu anderhalf miljoen euro van de NWO.

De Vici-beurzen zijn een van de hoogte persoonsgebonden onderzoeksbudgetten die wetenschappers in Nederland toegekend kunnen krijgen. De beurs is bedoeld om in 5 jaar tijd een onderzoeksgroep op te zetten en daarmee vernieuwend onderzoek te doen binnen het onderzoeksveld.

Eerder sprak Univers Jenny Slatman al over haar onderzoek: Een nieuw perspectief op ziekte en gezondheid.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.